Materiaalit

Puu materiaalina

Olemme käyttäneet tuotteissamme suomalaisille tuttuja puumateriaaleja mm. mäntyä, kuusta, koivua, haapaa, tervalepää ja lämpökäsiteltyä puuta. Jokaisen puumateriaalin käytölle on syynsä. Esimerkiksi puuastiat valmistetaan pihkaisesta mäntypuusta, koska pihka toimii luonnon omana elastisena ”liima”-aineena. Lisäksi mänty imee vettä huonosti. Löylykauhat puolestaan valmistetaan koivusta, koska se on materiaalina kovempaa ja pihkatonta. ”Värejä” saunaan tuodaan käyttämällä lämpökäsiteltyä puuta.

Kupari materiaalina

Luonnosta löytyvää kuparia on käytetty vuosituhansia hyödyksi, koska se on kestävämpää kuin hopea ja kulta. Vasaroimalla, poraamalla ja hiomalla kuparista saattoi muotoilla sopivia työkaluja, ja talousesineitä. Kuparista tehdään vielä nykypäivänäkin paljon esineitä suomalaiseen kotiin.

Ruostumaton teräs materiaalina

Tutuimpia ruostumattomasta teräksestä (rst) valmistettuja tuotteita taitavat olla tiskipöydät, aterimet ja keittoastiat, joissa hygieenisyydellä on merkitystä. Sen lisäksi, että rst- tuotteet ovat hygieenisia ovat ne pitkäikäisiä oikein hoidettuna.

Mikäli tuotetta ei hoideta, voi yleisestä uskomuksesta huolimatta ruostumaton teräskin ruostua

Takorauta materiaalina

A-IRON takkatuotteemme ovat käsin taottuja, ja jokainen liitos on kauniisti viimeistelty. Takorauta on kestävä, pitkäikäinen materiaali, joka soveltuukin erinomaisesti takkavälineiltä vaadittaviin ominaisuuksiin.

Saunatuoksut

Kotimaiset SAUNIA saunatuoksut on valmistettu käyttäen mm. iso-propanolia, vettä ja erilaisia aromeja. Saunatuoksut liukenevat veteen nopeasti ja hyvin. Mietona tuoksu on parhaimmillaan. Noudata siis annosteluohjetta.

Pellava

Pellava on ekologinen kuitukasvi, joka voidaan hyödyntää juurta lukuun ottamatta lähes kokonaan. Pellavaa tiedetään käytetyn vaatetukseen jo ainakin 5000 vuotta. Egyptin pyramideista löydetyt muumiot oli kääritty pellavaliinoihin.

Pellavakuidulla on erinomainen imukyky, jonka ansiosta pellava onkin erinomainen pyyhe-, kylpy- ja saunatekstiilien materiaali. Pellavatuotteet puhdistuvat helposti jo alhaisissa lämpötiloissa kuitujen pinnalla olevan luonnollisen ”vahakerroksen” ansiosta. Tämän likaa hylkivän pinnan ansiosta pellavatuotteet ovat hygieenisiä.